Почитателите на игри, базирани на състезания с коли, съвсем скоро ще имат сериозен повод за радост. В Steam на 9 март излиза едно от най-известните заглавия от категорията на "аркадния рейсинг" - Forza Horizon 4.

Играта не е нова, появи се още през 2018 г. за Xbox и персонален компютър, но е първата, която ще бъде качена в известния магазин на Valve и така ще стане достъпна за много повече хора.

Forza Horizon 4 вече може да се играе и чрез услугата на Microsoft Xbox Game Pass, но появата ѝ в Steam ще я направи още по-популярна. Важна подробност в случая е, че Steam версията на играта ще поддържа възможността за "игра между платформите". Така в мрежа играчите на компютър ще могат да се състезават с тези, ползващи Forza Horizon 4 на конзоли и дори Android устройства.

Освен играта, още на 9 март, геймърите ще могат да купят и нейните допълнения - Fortune Island и LEGO Speed, а също така и допълнителните пакети с автомобили - Barrett-Jackson и James Bond. За да обяви пускането на известната игра в Steam, Valve пусна специално видео, което предлагаме на вашето внимание.