Една от най-привличащите стратегически игри Iron Harvest по традиция тази есен получи редица обновления. Студиото зад нея KING Art Games анонсира официално нов режим, три нови карти и разнообразно друго съдържание.

Сега обаче, съвсем изненадващо идва новината, че малко след първия анонс ще бъде обявено и цяло ново продължение под формата на DLC. Немското гейм студио го обяви заедно с появата на играта в Epic Games Store, безплатно демо за Iron Harvest и анонса на турнир, свързан с нея.

DLC-то ще се нарича Rusviet Revolution. То ще предостави на играещите ново съдържание и история чрез четири нови карти, които ще хвърлят повече светлина върху мистериозната фигура на Распутин в рамките на алтернативен исторически сюжет от 20-те години на миналия век.

Играта ще има и нов режим. Името му е е Drop Zone, който взаимства термина от Battle Royale игрите. В Drop Zone играчите ще събират плячка, която бива пускана от въздуха по цялата карта. Първият играч събрал достатъчно Victory Points печели.

От KING Art уточняват, че подобни пратки може да бъдат пускани по няколко наведнъж. Основното предизвикателство идва от това играчите да защитават вече спуснатите пакети, докато обезпечавате сигурността на зоните, в които ще се появят нови пратки. Drop Zone ще е достъпен за всички карти и ще може да се играе в режимите Skirmish, Ranked, Quick Match, както и в персонализираните мачове.