Издателят Aspyr Media сподели повече информация за критичния бъг, открит в Switch-версията на ролевата игра Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, който не позволява завършването на дадена глава от играта.

Грешката се появява в историята, когато играчът с бойния дроид Базилиск каца на планетата Ондерон. В края на последователността от заставки играта се срива и по-нататъшното преминаване през нея става невъзможно.

Изглежда, че проблемът е засегнал цялата или по-голямата част от аудиторията на проекта, но в изявление за Axios представител на Aspyr увери, че бъгът е засегнал само "малък брой" играчи.

Aspyr предложи и временно решение: използване на един от т. нар "чийтове". С тройно натискане на левия бутон за отваряне на менюто трябва да изберете телепортация до OND504. Част от проследяването ще бъде пропусната, но играта няма да се срине.

Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords дебютира за Nintendo Switch на 8 юни. Обещано е, че критичната грешка ще бъде отстранена със следващата кръпка, но все още няма дата на пускане.