Както беше обещано, на 18 април вечерта чешкото студио Warhorse Studios представи следващата си игра. Вътрешни хора и едно злополучно изтичане на информация развалиха изненадата, която разработчиците бяха подготвили.

Мистериозната нова игра на Warhorse Studios, както се очакваше, се оказа Kingdom Come: Deliverance 2 - директно продължение на средновековната ролева игра Kingdom Come: Deliverance, издадена през 2018 година.

Продължението ще хвърли играчите в разгара на гражданската война в Бохемия през XV век. Главният герой отново е Индржих от Скалица, който все още търси отмъщение за смъртта на близките си. Лъвският пай от сюжетните събития в Kingdom Come: Deliverance 2 ще се развива в "твърде големия" град Кутенберг (сега Кутна Хора), а отвореният свят е около два пъти по-голям от този в оригиналната игра.

Светът на Kingdom Come: Deliverance 2 ще реагира живо на действията на играча. Обявена е система за репутация: при високи нива Индржих ще може да "спасява света", а при ниски нива - да го "наказва за греховете му".

Обещават вълнуващ ролеви екшън, автентична бойна система с арбалети и ранни огнестрелни оръжия, възможност за оформяне на характера на Indřich, пет часа заставки и графики на CryEngine.

Kingdom Come: Deliverance 2 се очаква да излезе преди края на тази година за компютри, PS5, Xbox Series X и S. Страниците на играта вече се появиха в Steam и Epic Games Store. Пълен запис на презентацията на презентацията ви предлагаме във второто видео към новината.