Специализираният в The Elder Scrolls V: Skyrim модър Jonx0 публикува видеоклип, в който показва как фентъзи ролевата екшън игра Dark Souls 3 на студиото FromSoftware може да изглежда на енджина Unreal Engine 5.

Припомняме, че Dark Souls 3 е базиран на същия енджин като оригиналния Demon's Souls (римейкът е създаден по технологията на Bluepoint), Bloodborne и по-късно пуснатия Sekiro: Shadows Die Twice с Elden Ring.

Jonx0 реши да провери колко по-красива може да стане Dark Souls 3 с помощта на най-новия енджин на Epic Games. Специалистът използва гробището Ashes и храма Fire Temple, както и началните места в играта, за да демонстрира възможностите на Unreal Engine 5.

Както отбелязва PC Gamer, Jonx0 не е пресъздал локациите от нулата, а е импортирал картата, модела на героя и анимациите директно от Dark Souls 3. Текстурите са извлечени от модификатора с невронната мрежа Gigapixel AI от Topaz Labs.

Основната разлика между Dark Souls 3 във видеото на Jonx0 и оригинала е усъвършенстваното осветление на Unreal Engine 5. За да се поддържат 60 кадъра в секунда (сцената е изпълнена на RTX 3070), използваната технология Lumen не се използва максимално.

Зрителите бяха възхитени от творението на Jonx0 и изразиха желание да си купят версията на Dark Souls 3 за Unreal Engine 5, ако някога се появи на пазара. Програмистът ще продължи да работи по Dark Souls 3 на Unreal Engine 5. Jonx0 обявява, че ще продължи с битките, моделите и изкуствения интелект на враговете.