Стрийминг гигантът Netflix представи първия тийзър на Лиъм Хемсуърт като Гералт от Ривия за сериала The Witcher. Появиха се и подробности за това как ще бъде обяснена промяната в главната звезда на сериала от сюжетна гледна точка.

Глашатаят от първите три сезона на "Вещиците" Хенри Кавил ще отстъпи място на Хемсуърт в четвъртата глава. Австралийският актьор за първи път беше видян в новия си образ на снимка от снимачната площадка, но сега е време за официални кадри.

Публикуваният от Netflix 40-секунден тийзър започва с отражение във водата: Хералт и Плотва излизат от мъглата, близък план на медальона на Вълчата школа, вещерът драматично се обръща към камерата - това е Лиъм Хемсуърт.

Що се отнася до обяснението за смяната на актьорите, то е дадено от портала Redanian Intelligence. Споменатите снимки от снимките на четвъртия сезон на The Witcher разкриват, че Netflix са решили да заснемат отново дуела между Гералт и Вилгефорц от третия сезон. Но защо?

Според Redanian Intelligence четвърти сезон започва със сцена сто години след събитията от сериала, в която разказвачът Стрибог споделя легендата за Гералт от Ривия с група деца:

- По време на разказа децата многократно вмъкват нещо свое в разказа за битката с Вилгефорт, но Стрибог многократно отвръща: "Това не се е случило" или "Той не изглеждаше така";

- на заден план показват различни версии на битката - в една от сцените вещерът се появява в доспехите от втория сезон, което вероятно се дължи на неточности в репликите;

- Реданиън Интелиджънс не е сигурен дали версията на Кавил за вещерът е исторически неточна или уточненията се отнасят само за неправилните доспехи и грим, които Хемсуърт ще носи;

- създателите на сериала са обещали да обяснят смяната на Кавил в съответствие с книжния канон - в изходния материал наистина има сцени със Стрибог и децата.

Четвъртият и петият сезон на The Witcher на Netflix ще бъдат заснети един след друг. Те ще преразкажат останалите книги от сагата на Анджей Сапковски - "Огнено кръщение", "Кулата на лястовицата" и "Властелинът на езерото".

Сериалът на Netflix стартира през декември 2019 г. Вторият сезон излиза през декември 2021 г., а третият сезон е пуснат през лятото на 2023 г. (в две части). За четвъртия все още няма премиерна дата.