Nintendo официално разкри повече подробности за новата си конзола. Switch OLED, както подсказва и името ѝ, ще има подобрен екран. Вместо с досегашните LCD дисплеи, новите конзоли идват със седеминчов 720p OLED матрица. Новата конзола разполага с малко повече инчове на екрана, тъй като предишната версия бе с 0.8 инча по-малка.

Корпусът много прилича на този от основния Switch, но ще бъде с по-големи размери и тегло. Като част от подобренията е и вградената памет, която е нараснала двойно до 64 GB. Не се потвърждават обаче слуховете, че конзолата ще работи с чип на Nvidia, както и наличието на поддръжка на работа при 4K резолюция.

Промяна при GPU и RAM няма, но се очаква оригиналните Joy-Con контролери да работят без проблем с новата конзола, както и да се поддържат всички излезли за Switch игри. Премиерата на новото устройство се очакваше в рамките на E3 2021. На него обаче бяха представени единствено нови игри.

Новата Nintendo Switch OLED ще се появи официално на 8 октомври, малко повече от две години след Switch Lite версията, която видяхме през септември 2019 година.