Броени часове след стартирането на кампания в сайта за споделено финансиране Kickstarter, видеоиграта Eiyuden Chronicle успя да набере цялата си целева сума от около 510 000 долара. Към момента на създаване на този текст пък проектът вече доближава сумата от 2 млн. долара и едва ли ще спре до тук.

Eiyuden Chronicle представлява "духовен наследник" на японската ролева игра (т.нар. JRPG - Japanese role-playing game) Suikoden. Той е дело на студиото Rabbit & Bear, създадено от някои от ключовите специалисти, работили по Suikoden, включително и продуцентът и сценарист Йошитака Мураяма.

В голяма степен именно тази връзка с едно толкова успешно японско заглавие обяснява и феноменалния успех в Kickstarter. Феновете на Suikoden франчайза отдавна очакват завръщане на този жанр. След Suikoden V преди 14 години обаче издателите от Konami така и не са пускали ново заглавие.

От Rabbit & Bear вече обявиха, че ако кампанията за финансиране премине психологическата граница от 1 млн. долара, те ще разработят и версии на играта за конзолите от четвърто поколение Xbox One и PlayStation 4. Това означава, че със сигурност ще видим играта за тези платформи.

Kickstarter кампанията е достъпна на тук >>>