Първоначалните плановете на разработчиците от CD Projekt Red бяха в началото на септември да бъдат пуснати обновленията на Cyberpunk 2077 за PlayStation 5 и Xbox Series X/S. Ъпдейта на The Witcher 3: Wild Hunt пък трябваше да видим до края на годината.

След като това не се случи на време, CD Projekt Red сега планира да достави конзолните и компютърни надстройки за Cyberpunk 2077 през първото тримесечие на 2022 г. (т.е. до края на март), а The Witcher 3: Wild Hunt през второто тримесечие (между април и юни).

"Въз основа на препоръки, предоставени от екипи, контролиращи развитието на двете игри, решихме да отложим изданията им до 2022 г.", пише CDPR в Twitter. "Извинете за продължителното чакане, но искахме да оправим всичко, което сме планирали."

Във финансовия си отчет за първата половина на 2021 година. CDPR включва графика, която показва, че около една трета от служителите на фирмата работят по поддръжката на Cyberpunk 2077 и текущата версия от 30 юни. Разработчиците все още работят по първото разширение на играта, след като през август първият DLC добави само няколко козметични артикула и кола в заглавието.

В пътната карта за Cyberpunk 2077, публикувана през януари, след катастрофалния дебют на играта миналия декември, CDPR заяви, че версиите за PS5 и Xbox Series X/S ще се появят още през втората половина на 2021 г. Студиото разкри на WitcherCon през юли, че актуализацията от текущото поколение за The Witcher 3 трябва да пристигне тази година.