Докато геймърите очакват потвърждение за нова PlayStation Showcase (или поне State of Play), японският издател и разработчик Konami изненада с обявяването на собствена геймърска презентация.

Беше разкрито, че Konami възнамерява да проведе нова Silent Hill Transmission през следващите дни. Предаването ще се състои в нощта от четвъртък срещу петък. Началото се очаква на 31 май в 2:00 ч. българско време. Организаторите обещават свежа информация за игрите Silent Hill, поглед към предстоящия филм на ужасите "Завръщане в Silent Hill" и нови тематични атрибути. Konami не уточнява кои конкретно игри от Silent Hill ще бъдат обсъждани на Silent Hill Transmission, но новината за шоуто беше препратена от разработчиците на римейка на Silent Hill 2 Bloober Team и от режисьора на мистериозния Silent Hill f Ал Янг.

"Заедно с нашите приятели от Konami сме развълнувани да ви представим Silent Hill Transmission, което ще се проведе тази седмица. Останете с нас" - призоваха от Bloober Team.

Очаква се римейкът на Silent Hill 2 да излезе през 2024 г. за компютри (в Steam) и PS5. Очакваше се датата на излизане на превъплъщението да бъде обявена на необявената гейм презентация на Sony през май, но е възможно това да се случи на Silent Hill Transmission.

Новата Silent Hill f беше обявена през октомври 2022 г. на миналогодишното издание на Silent Hill Transmission. Играта представлява "изцяло нова история", като събитията се развиват в "ужасяващия свят" на Япония през 60-те години на миналия век.