Том Хендерсън разкри поредна любопитна подробност, базирайки се на свои източници. Позовавайки се на официалния сървър за тестери на Ubisoft, той съобщи, че френският издател е отменил друга игра, която е била в процес на разработка. Това е мултиплейър шутър с кодово име Project Q, чиято разработка Ubisoft потвърди през април 2022 г. след изтичане на геймплей и слухове от същия Хендерсън.

Както преди, така и след официалното обявяване, проектът Q е бил активно тестван - според Хендерсън поредният кръг от тестове е бил насрочен за края на януари, а още два ще се проведат през април и юни. "За съжаление трябва да отменим предстоящите затворени тестове, тъй като разработката на проекта Q няма да продължи. Ще трябва да затворим и този сървър на Discord" - предупредиха играчите от екипа на създателите.

Припомняме, че заедно с новото отлагане на Skull and Bones миналата седмица Ubisoft потвърди отмяната на три необявени игри (освен четирите през юли). Дали проект Q е бил един от тях, предстои да разберем.

Екипът на разработчиците не е предоставил на тестерите причина за отмяната на Project Q, но в неотдавнашен материал Хендерсън заяви, че най-често Ubisoft затваря игри, защото те не отговарят на желанията на целевата аудитория. Project Q беше създаден за компютри в Ubisoft Connect, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Играта беше "арена за отборни битки" с множество PvP режими и без NFT. През април 2022 г. разработката бе в начален етап.