Вечерта на 16 февруари Fntastic показа обещаното видео за развитието на техния MMO шутър за оцеляване в отворен свят The Day Before. За да се избегнат нерешени въпроси, свързани с марката, играта се нарича просто TDB.

В 6-минутното видео историята на играта е преразказана от "члена на комуникационния екип" на Fntastic Дана Солтангазинова. Разработката започна в началото на 2019 година. На този етап проектът се отличаваше със стилизирани графики и реалистични атмосферни условия, но сега се появяват и останалите елементи.

През 2020 г. екипът променя The Day Before: актуализира графичния стил, за да го направи по-земен и реалистичен, преминавайки отвъд малките населени места, за да създаде голям град с небостъргачи. След пускането на анонсиращия трейлър през януари 2021 г. екипът преработи всички дрехи, екипировка, оръжия на героите, осигури зомбита с допълнителни анимации (включително женски персонажи), базирани на motion-capture и реалистична система за разчленяване.

Във Fntastic са преработили и превозните средства и са увеличили техния брой, актуализирали са текстурите на стотици сгради и други обекти, подобрили са изкуствения интелект, управлението и стрелбата и са въвели нови механики (редактор на герои, черти на героите), куестове и локации.

"Това беше дълго и вълнуващо пътуване. И вярваме, че след като играта бъде пусната, ще дадем на хората вяра, че в този живот, ако упорито се стремиш към мечтата си, тя ще се сбъдне въпреки всички препятствия и съмнения по пътя ти" - посочва Солтангазинова във видеото.

Очаква се премиерата на The Day Before за компютри да се състои на 10 ноември тази година. Преди ноемврийската премиера разработчиците ще разкажат за персонализирането на героите, куестовете, световния център, изграждането на бази, взаимодействието с други играчи и т.н.