Pokemon франчайзът по традиция стои в страни от най-популярните гейм жанрове и канони, и по-скоро създава свои. По всичко личи обаче, че компанията Pokemon, която е част от групата на Nintendo, сега е решила да вземе дял от един от най-перспективните гейминг подсегменти - MOBA.

За незапознатите - Multiplayer Online Battle Arena е сред най-динамичните игрови жанрове с едни от най-популярните заглавия League of Legends и Dota 2. Те са подходящи както за неангажираща игра, така и за големи турнири по електронен спорт.

Сега японският франчайз навлиза в този подсегмент с Pokеmon Unite - нова стратегическа игра, която ще се играе в реално време между отбори по петима играчи. В началото на играта всеки геймър си избира покемон, а с развитието й отключва нови способности за него.

Играта е създадена от студиото TiMi, което е собственост на китайския конгломерат Tencent. То е познато най-вече с разработката на Call of Duty: Mobile. Pokеmon Unite ще бъде безплатна за стартиране и ще бъде достъпна за гейм конзолите Nintendo Switch, както и за мобилни устройства. Освен това тя ще поддържа и междуплатформена игра. Все още не е известно кога ще стартира играта.