В мрежата се появи трейлър на една от най-очакваните игри за PlayStation 5 и ексклузив за нея - Returnal. Очаква се заглавието на финландския разработчик Housemarque да се появи на пазара на 30 април.

Играта представлява психологически хорър от трето лице, в който геймърът попада на странна планета, която е като жива и се променя постоянно. Главната героиня Селена трябва да търси из безплодния пейзаж на древна цивилизация начин за своето бягство.

Геймплеят е направен така, че всичко в играта се променя постоянно и докато главната героиня се бори със зъби и нокти да оцелее около нея се променят не само предметите, но и комбинациите от оръжия и предмети, с които се води боя. Returnal се отличава с превъзходна графика и ефекти, които се виждат и в публикуваното видео.

Returnal ще използва максимално хардуера на новата конзола на Sony, както и на DualSense контролера, което я прави още по-интересна и очаквана. Тя ще се възползва максимално и от бързото SSD на PS5, което ще позволи в играта почти да отсъства екрани за зареждане. Разработчиците споделят, че след като играч умре в играта, действието ще започва почти веднага от същото място, така че геймплеят да не бъде накъсван.