Потребителят на Reddit NotoriousNico забеляза, че редакторът на германския портал GamePro Денис Мишел е разкрил датата на излизане на ревютата на научнофантастичния хорър The Callisto Protocol.

Вътрешна информация (данните за ембарговата дата не са публично достъпни) Мишел е споделил в отговор на въпрос от потребител на GamePro под последните новини за попълването на сезонния пропуск на играта.

Както стана известно, първите рецензии за The Callisto Protocol ще се появят едва на 2 декември - в деня на пускането на проекта на всички целеви платформи. Практиката показва, че отлагането на вдигането на ембаргото за публикуване на рецензии се прави от издатели, които не са уверени в качеството на своите проекти. Историята обаче познава изключения: например Bethesda Softworks и DOOM (2016 г.).

The Callisto Protocol се разработва за компютри в Steam и EGS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. В историята играчите, в ролята на пилота Джейкъб Лий, трябва да избягат от затвора Black Metal на Калисто, който гъмжи от гротескни мутанти.