Следващата игра на CD Projekt RED от поредицата Witcher, известна под кодовото име Polaris, все още е на няколко години от премиерата, но зад кулисите полското студио ускорява разработката на горещо очакваната игра. Както отбелязва Twisted Voxel, в неотдавнашния си финансов отчет CD Projekt, в чийто състав влиза подразделението за игри RED, съобщава за увеличаване на екипа за разработка на Polaris.

Ако в края на 2022 г. екипът на Polaris е бил половината от 340-те души, участващи в производството на добавката Phantom Liberty към Cyberpunk 2077, то до края на април 2023-та година се е увеличил до около 200 служители, според графика. Разработката на Phantom Liberty е към своя край (през декември 2022 г. добавката е била в "окончателно производство"), така че няма нищо изненадващо в промяната на ресурсите. Екипът на Polaris вероятно ще се увеличи още повече с пускането на добавката.

Очаква се Polaris да бъде пусната на пазара не по-рано от 2025 година. Какво ще бъде името на играта, никой не знае, но в самата CD Projekt изглежда, че тя ще се казва The Witcher 4. Проектът е мащабна ролева игра с отворен свят и ще бъде началото на нова трилогия.