Returnal несъмнено е една от най-очакваните и интересни игри през 2020 година. Заглавието, което се появяи ексклузивно за PlayStation, вече спечели много почитатели. Наред с тях обаче не липсват и критики, основно върху едно нещо в играта - начина, по който напредъкът в играта се запазва или по-точно отсъствието на подобна функционалност.

В играта влизате в ролята на астронавт, чийто кораб се разбива на непозната планета. С излизането си от своя летателен апарат и опознавайки странното космическо тяло, главната героиня Селин установява, че е в много странен свят. Тя не може да умре и всеки път когато падне от скала, бива простреляна или изядена от някое причудливо създание, всичко започва отначало.

Това на практика означава, че по-неопитните геймъри трябва да започват играта доста често отначало. Нещо повече - на практика няма възможност да спрете докъдето сте и след това да продължите от същото място, дори да не умирате в нея. Една игрова сесия по този начин може да продължи минимум три часа, ако не искате да загубите прогреса си. А това е проблем за мнозина, предпочитащи да играят по-малко и за по-кратко време.

Именно това кара разработчиците от Housemarque , да се вслушват в гласа на геймърите и да обещаят, че скоро това ще се промени. С пач, който вече е наличен, запазването е възможно, а обещанията са Returnal съвсем скоро да се приближи напълно до нормална игра в това отношение.