Холандската компания Sim-Lab пусна на пазара волан за състезателни симулатори, който "възможно най-точно" имитира волана, използван от пилота на отбора на Mercedes-AMG PETRONAS във Формула 1 Люис Хамилтън. Зашеметяващият компютърен контролер напомня, че прекаляването със симулаторите може да бъде опасно за семейния бюджет.

Цената от 2499 щ. долара не е единственият разход, който ще трябва да направи човек, желаещ да си купи този симулаторен волан. Той ще се нуждае и от основна настройка, която превръща завъртанията на волана и натискането на бутоните в игрови команди, както и осигурява обратна връзка. Тя също може да струва няколко хиляди долара и не е включена в комплекта. Високата цена на волана от Sim-Lab се дължи на факта, че той е официално лицензиран от отбора на Mercedes-AMG Petronas Formula One, който е предоставил на производителя чертежи на оригиналните волани, монтирани на състезателните автомобили.

Устройството е затворено в ръчно изработен корпус от въглеродни влакна - което го прави с тегло 1240 г и достатъчна твърдост. В резултат на това играчът ще усети напълно вибрациите и съпротивлението, създавани от колесната база.

В корпуса са поместени 9 въртящи се копчета, 12 бутона, 2 превключвателя, лопатки за смяна на предавките, антистатични държачи от силиконова гума и 25 RGB светодиода с телеметричен изход, който може да се отчита с един поглед. В центъра пък е разположен 4,3-инчов LCD екран с извеждане на данни, чието оформление съответства на интерфейса за пилотите от екипа на Mercedes F1.