Гейм студиото Ubisoft представи новата си игра от поредицата Tom Clancy. Стана ясно, че XDefiant ще е безплатно за изтегляне заглавие. Действието в него, подобно на другите части, ще се развива от първо лице. Противопоставени ще бъдат различни екипи от по шест човека в няколко режима на онлайн игра.

Tom Clancy's XDefiant ще се появи за тестове още на пети август и ще излезе едновременно за PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One и персонални компютри (чрез Ubisoft Connect), Amazon Luna и Google Stadia.

Според предварителната информация, в заглавието ще видим комбинация от различни герои, които вече сме виждали в предишни части от поредицата. В това число влизат Outcasts и Cleaners от The Division, Wolves от Ghost Recon Breakpoint и Echelon, базиращи се на Third Echelon от Splinter Cell.

Геймърите ще могат да персонализират сериозно всички герои, с които играят. В заглавието ще има и много богат избор от оръжия. Голям ще е броят и на картите, на които ще се развива действието. В XDefiant ще бъдат включени специални арени и открити терени, които с времето ще се увеличават чрез обновления.

Очаква се играта да приобщи нови фенове в света на заглавията от поредицата на Том Кланси. Според създателите си, тя ще се хареса както на любителите на серията, така и на играчите, които залагат основно на отборните игри и мултиплеъра.