В днешно време излизат не много стратегии. Много от тези, които все пак достигат пазара са твърде опростени, за да отговарят на масовия вкус. Тук една компания от Швеция - Paradox Interactive - изпъква със своите заглавия. Стратегиите на играта са детайлни, изискват мислене и са доста, доста разнообразни.

Последната гранд стратегия на шведите ни прехвърля в средновековието и се нарича Crusader Kings 3. Както се досещате в нея може да играете и с България, но за това ще ви разкажем друг път.

Вижте кадри от Crusader Kings 3 >> >> >>

В настоящия материал ще разгледаме една доста любопитна новина, споделена от PC Gamer.

В нея се разказва за потребител на име Zak7062, който решил да развие държавата на викингите, но да запази тяхната езическа вяра. Геймърът дори направил една стъпка напред. Той реформирал религията на скандинавците така, че тя да включва ритуален канибализъм.

В играта на Zak7062 се случили доста интересни неща. Католическите държави провели няколко кръстоносни похода срещу него, но викингите му побеждавали войниците на папата.

В този момент геймърът решил, че е дошло време за разплата. След като прекарал над 15 часа в игра той провел успешна военна кампания, при която успял да превземе Рим и Ватикана.

Папата бил пленен, а играчът имал избор - да го екзекутира или изяде.

"Папата е включен обратно в менюто момчета", шеговито споделя Zak7062, който нахранил своя цар с висшия католически свещеник.

Ритуалния канибализъм имал любопитен ефект. Шансът за викингския крал да се разболее от болест се повишил с 20%, но стресът му спаднал с 40%.

Zak7062 споделя, че Crusader Kings 3 е една от най-богатите и разнообразни стратегии, които са излизали през последните години. В нея опциите ви са хиляди.

Ние няма как да не се запитаме, дали прабългарите на хан Крум не биха харесали идеята за "ритуалния канибализъм" в играта, която вече е достъпна в Steam.