Въпреки че в псевдоисторическия екшън с отворен свят Assassin's Creed Shadows на Ubisoft ще има двама главни герои, проектът няма да позволява кооп игра. Поне засега. Събитията в Assassin's Creed Shadows ще се развиват в отворения свят на феодална Япония от 1579 г. Основните герои и стилове в играта са двама - пъргавият и незабележим шиноби Наое и легендарният тъмнокож самурай Ясуке.

Assassin's Creed Shadows ще позволява изпълнението на куестове за всеки един от двамата герои, но в играта ще има моменти (като сюжетни мисии за Naoe или Yasuke), пригодени специално за единия или другия. Според вътрешни източници на Том Хендерсън в момента Ubisoft разработва кооперативен режим с кодово име League за Assassin's Creed Shadows.

Планира се League да бъде пуснат след излизането на Assassin's Creed Shadows. Режимът няма точна дата на пускане поради неотдавнашното отлагане на играта, но според Хендерсън по кооперацията се е работило много преди обявяването на отлагането. Той също така напомни, че кооперативният режим в Assassin's Creed Shadows не е единственият мултиплейър преживяване в рамките на франчайза, което очаква играчите. Мултиплейърът в Assassin's Creed Invictus е планиран за пускане през 2025 година.

Assassin's Creed Shadows ще бъде пуснат на 14 февруари 2025 г. за PC (Steam, Ubisoft Connect, EGS), Mac (App Store), PS5, Xbox Series X и S. Според Хендерсън играта е преместена не само за отстраняване на грешки, но и за отстраняване на исторически неточности.