Frostpunk продължава да оказва влияние върху новите сити-билдъри. Пример за това е играта Floodland. Вместо студен постапокалипсис на Frostpunk обаче, Floodland се развива след като светът е наводнен с морска вода поради глобалните климатични промени.

Както при Frostpunk, Floodland е нещо повече от изграждане на селище след глобална катастрофа, става въпрос за създаване на функциониращо общество, което няма да прави същите грешки като в миналото.

Това означава установяване на закони, а във Floodland има разклонена поредица от правила, които можете да въведете във вашите селища. Това включва разумни политики като опазване на водата, контрол на качеството на храната и... въвеждането на задължителни уроци по плуване. Не всички закони обаче са толкова лесни за въвеждане, като някои ще ви изправят пред морални дилеми.

Във Floodland ще има пандемии, а вие ще трябва да решите какви мерки да вземете за справянето с тях.

В един момент ще трябва да решите - искате ли да се справите с недоволството посредством установяването на полицейски режим. А друг път да прецените дали искате да реализирате същински научен прогрес, благодарение на експерименти с хора.

Floodland ще дебютира в Steam на 22 ноември и определено изглежда добро попълнение към набиращия популярност жанр на постапокалиптичните сити-билдъри.