Изминалата 2020 година бе сравнително силна за гейминга. Изглежда тенденцията да виждаме доста разнообразни и любопитни игри ще продължи и през 2021 г. В редовете по-долу ще научите кои са заглавията, които си заслужава да следим и изиграем в следващите 12 месеца.

The Medium

Създателите на Layers of Fear ще покажат новия си хорър, по който работят от около 10 години. Играта ще е изключително иновативна, като ще ви позволи да се движите едновременно в реалния свят и спиритуалистична реалност.

Hitmen III

Тук няма много за разриване. Вие ще поемете ролята на гологлавия наемен убиец, с който сме свикнали от предишните издания на поредицата. Графиката е подобрена, а играта ще може да симулира буквално стотици NPC-та едновременно. Това прави мисиите ви много по-динамични и близки до реалния свят. Стелт геймплеят и зaмислянето на иновативни начини да убиете противниците ви са от ключово значение. Hitmen III ще дебютира на 20 януари.

Deathloop

Deathloop много напомня други игри на студиото Arkane. Играчът влиза в кожата на наемен убиец, който трябва да се справи с банда главорези в рамките на само един ден. При неуспех се активира "примка във времето" и играчът се събужда отново в самото начало, подобно на филми като "Омагьосан ден" с Бил Мъри. Играта ще дебютира този май.

Far Cry 6

Новият Far Cry ще ви изпрати в тропическа държава, която е на ръба на революцията и свалянето на тираничния си диктатор. Отвореният свят ще е в най-добрите традиции на Ubisoft и по-всичко изглежда, че играта ще е хит.

Humankind

Това е най-обещаващата походова стратегия за 2021 г. В нея ще се заемете с изграждане на цивилизация. Стартирайки в далечното минало вие ще приключите в близкото бъдеще. Формулата на поредицата Civilization е запазена, но са нанесени ключови подобрения свързани със създаването на ваша собствена цивилизация.

Dying Light 2

Dying Light придоби култов статус, съчетавайки убиването на зомбита с паркур умения и огромен отворен свят. Dying Light 2 ще усъвършенства формулата предлагайки още повече.

Resident Evil Village

Новият Resident Evil ще е от първо лице и е ви изпрати в мрачния свят на Трансилвания. Хорърът е гарантиран, а играта ще е в традицията на Resident Evil 7.

Vampire: The Masquerade—Bloodlines 2

Завръщането на една екшън RPG класика е съвсем близо. Играта ще предложи дълбока и провокативна история и един доста добре развит свят, в който вампирите се събират в ъндърграунд клубове. Мястото на действието е Сиатъл, а светът на вампирите е пълен с лагери, интриги и политически актове, включващи и тероризъм. Изборите, които правите ще са от значение за историята.

Hogwarts Legacy

Тази игра ще ви изпрати в света на Хари Потър и по-специално в училището по магия Хогуортс. Вие ще се впуснете в множество приключения и куестове, като RPG елементите ще са силно заложени. Hogwarts Legacy ще предложи и отворен свят, а очакванията са големи.

Ghostwire Tokyo

Играта ще се разпространява от Bethesda и ще смесва карате с магия, докато действието се развива в съвременния мегаполис Токио.

Total War: Warhammer 3

Снимка: Steam

Една от най-силните походови стратегии с битки в реално време ще се завърне в края на годината. Очакванията са да видим нови раси, а светът на игата да е малко по-мрачен.

Scorn

Scorn е предстояща хорър игра от първо лице вдъхновена от произведенията на Х. Р. Гигер и Здислав Бексински. Атмосферата на заглавието е уникална, а вие ще се сблъскате с същества, които са едновременно технологични и органични.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Една от най-очакваните игри е на прага на дебюта си. Скоро ще може да посетите Чернобил, да тръгнете на лов за артефакти, пазейки се от аномалиите и влизайки в престрелки с бандити и други по-опасни врагове. Сталкер ще предложи уникална атмосфера и ако всичко е наред, играта има шанс да се превърне в заглавието на годината.

Atomic Heart

Наскоро писахме за тази игра. В общи линии става дума за алтернативна реалност, в който СССР е напреднал изключително много в технологично отношение, а роботите са заменили работниците. Нещо обаче се обърква, а съветските роботи излизат от строя. Тогава на сцената излизате вие.

Shadow Warrior 3

Цветен и брутален екшън с японски мотиви. Първият Shadow Warrior от новата поредица бе доста свеж екшън, вторият затвърди добрата формула, а очакванията към тройката са доста високи.

Evil Genius 2

Искате ли да превземете или унищожите света? Ако отговорът ви е да, то това е играта за вас. За целта трябва да построите секретна база на своя частен остров, където да разработите множество смахнати оръжия. Играта е стратегия, графиката е забавна, а историята е като от филм за Джеймс Бонд, в който лошите печелят.

Back 4 Blood

Създателите на Left 4 Dead са създали духовен наследник на култовото си заглавие. Очаква ви множество кървав екшън, който да изиграете с приятели. Кооперативният елемент е в основата, а ордите от зомбита отново са основният ви враг.

The Lord of the Rings: Gollum

Това е екшън-приключенска игра, разработена и публикувана от Daedalic Entertainment. Тя ще ви пренесе във вселената на Властелинът на пръстена по начин, който не сте виждали до сега. А любителите на по-мрачни истории ще са доволни, защото основното място на действието ще е Мордор.

Outriders

Това ще е кооперативен RPG шутър, който ще смесва фентъзи с автоматични оръжия. Разработчиците са People Can Fly, а нас ни очаква избор множество класове и способности. Играта ще дебютира този февруари.

Age of Empires IV

Една от най-добрите стратегии също може би ще се завърне в края на годината. RTS жанрът е любим на мнозина, въпреки че популярността му не е като през 90-те и началото на този век. Именно поради тази причина дебютът на ААА игра залагаща на строена на база, икономически мениджмънт и създаване на масивни армии е толкова очакван.

Battlefield 6

Снимка: ЕА

Все още се знае твърде малко за Battlefield 6. Играта ще дебютира в края на годината, ще предложи кампания, но ще заложи на силен мултиплейър. Очаква се Battlefield 6 да се развива в модерния свят, а не по време на Първата или Втората световна война.