Новата версия 5 на игровата конзола PlayStation на Sony за сега се свързва основно с дефицита на устройства заради недостига на чипове в световен мащаб. Интересът към нея е огромен, но все още мнозина геймъри, желаещи да я имат, чакат за това от месеци. Вторият проблемен компонент за PS5 са недостатъчното ексклузивни заглавия и игри за нея. В тази посока са и основните критики от играчите към Sony.

Това обаче съвсем скоро ще се промени, при това коренно. В момента паралелно се работи по над 25 нови заглавия, които ще се появят ексклузивно за PlayStation 5. Информацията сподели директорът на PlayStation Worldwide Studios Хърмън Хълст.

Става въпрос не само за познати игри от големи и популярни поредици, но и за проекти от редица независими малки разработчици. Съвсем скоро пазарът ще бъде залят от игри, специално направени за новата конзола. В интервюто си директорът също така споделя, че е оптимистично настроен за наличностите. Според него, още през лятото ще има промяна, а до края на годината не би трябвало да има проблем с недостига на конзоли.