Издателят Focus Entertainment и разработчиците от студиото Asobo пуснаха актуализация за своята екшън приключенска игра A Plague Tale: Requiem, в която е добавена поддръжка на 60 кадъра в секунда за PS5 и Xbox Series X.

Заглавието получи и няколко нови графични настройки за компютри. Вече е възможно да управлявате отделните настройки, за да пестите ресурсите на процесора. Играчите например ще могат да регулират броя на анимираните плъхове на екрана и честотата на опресняване на тълпата гризачи. Авторите твърдят, че тази настройка ще бъде особено популярна сред собствениците на слаби компютри.

А Plague Tale: Requiem е приключенска стелт игра, разработена от Asobo Studio и публикувана от Focus Entertainment. Тя е продължение на A Plague Tale: Innocence (2019 г.) и проследява братята и сестрите Амисия и Хуго де Рун.

В играта играчът поема контрола над Амисия и трябва да се изправи срещу войници от френската инквизиция и орди от плъхове, които разпространяват черна чума. Геймплеят до голяма степен е подобен на този в първата игра, въпреки че бойната система е значително разширена. Амисия е оборудвана с оръжия като нож за пробождане на враговете, прашка, която може да се използва за хвърляне на камъни, и арбалет, който ѝ позволява лесно да побеждава бронирани противници. Болтовете на арбалета, съдовете за хвърляне и камъните могат да се комбинират с алхимични смеси. В допълнение към Ignifer и Extinguis, които позволяват на играча да запалва и гаси пламък съответно, играта въвежда катран, който увеличава радиуса на източника на светлина и може да се използва за запалване на врагове.

A Plague Tale: Requiem излизе през октомври 2022 г. за компютри в Steam, GOG и EGS, както и за PS5, Xbox Series X и S, както и за Nintendo Switch (облачно издание) и Game Pass (PC и Xbox).