Проблемите на Activision Blizzard, във връзка с взаимоотношенията на работното място стават все по-сериозни. Профсъюзна организация, защитаваща правата на работещите в Калифорния, е завела дело срещу гейм компанията. Това вече доведе до редица уволнения. В иска се твърди, че в компанията са на лице множество нарушения на работната етика и се наблюдава тормоз и дискриминация към жените, работещи там.

От своя страна инвеститори в Activision Blizzard също заведоха дело, заради умишленото укриване на воденото разследване, както и на случващото се в офисите на разработчиците.

Стана ясно, че с постовете си се разделят трима ключови разработчици. Освободените са игровият директор на Diablo 4, водещият дизайнер на играта Джеси Макрий и дизайнерът на World of Warcraft Джонатан Лекрафт. Това е сериозен удар за цялата компания и е твърде вероятно да доведе до промени в графика по появата на нови заглавия, твърдят специалисти.

Освен хората на водещите позиции, са уволнени множество други разработчици. Тяхната роля ще трябва да се изпълнява от нови специалисти, които обаче все още не са наети. Необходимо е време, за да се сменят редица служители, а в момента някои от големите специалисти, поканени на мястото на уволнението не бързат със своето решение, чакайки да видят какво ще се случи в Activision Blizzard.