Изглежда Amazon Studios е близо до започване на снимки за сериал, базиран на играта Mass Effect, зад която стоят Electronic Arts и BioWare. За сега не се съобщават много подробности, но изпълнителният директор на студиото Дженифър Салке намеква пред медиите, че това ще се случи.

Поводът за интервюто му е успехът на фентъзи сериала Wheel of Time, който по думите му е реализирал една от най-силните премиери в Prime Video за всички времена. Според него, студиото ще продължи да инвестира във фентъзи продукции от всякакъв вид. Екипът е фокусиран върху жанра и работи неуморно с творческите партньори.

Същевременно слуховете за сериал по Mass Effect се появиха отдавна. Те бяха подхранени след като EA заяви, че "не е въпрос дали, а кога" ще бъде направена такава продукция, базирана на играта. Звездата от Witcher Хенри Кавил също намекна за поредица от Mass Effect в загадъчна публикация в социалните мрежи.

Играта Mass Effect Legendary Edition пристигна по-рано тази година с актуализиран геймплей и графика. Поредицата дебютира през 2007 г. с оригиналния Mass Effect, шутър и ролева игра от трето лице, която изправя командир Шепърд и Системния алианс срещу жътварите, древна раса, нахлуваща в Млечния път. Това беше последвано от две продължения (2010 и 2012), заедно с четвърта игра, Mass Effect: Andromeda (2017). BioWare и EA в момента разработват пета, изцяло нова част на играта.