И тази година няма да мине без началото на снимките за нов сериал, базиран на игра. Amazon ще заснеме, а след това премиерно ще излъчи в своята стрийминг услуга серии, направени на базата на постапокалиптичната игра на Bethesda - Fallout.

Със създаването на епизодите са се заели Джонатан Нолан, Лиза Джой и други известни имена в киното. Сред тях са Женева Робъртсън-Дворет от Капитан Марвел и Греъм Вагнер от Силициевата долина.

Работата по продукцията трябва да започне тази година, като Нолан ще режисира премиерата на сериала. Amazon Studios обяви официално намеренията си и сподели мнението, че Fallout е една от най-великите поредици на всички времена.

Играта се развива в пустош, причинена от ядрена война през 2077 година. Въпреки, че мнозина биха очаквали по-мрачен сериал, според запознати, лентата ще включва много ироничен хумор и забавни моменти. Епизодите част от голяма сделка, сключена от Нолан и Джой с Amazon Studios, която лицензира правата за Fallout още през 2020 година. Засега няма подробности за сюжета или кой друг може да участва в продукцията.