Група ентусиасти от Second Face Software пусна амбициозната модификация Portal: Revolution - неофициална предистория на Portal 2. Първоначално проектът трябваше да бъде пуснат на 5 януари, но пускането му беше отложено с 24 часа и премиерата беше този уикенд.

Действието на Portal: Revolution се развива между първия и втория Portal. Играчът в ролята на обект на изследване трябва да помогне на Стърлинг да намери мощно устройство и да върне на Aperture Science предишната ѝ слава.

Модификацията може да се похвали с оригинални герои, 40 пъзела и уникални механики (например нова вариация на лазерния куб). Изиграването на Portal: Revolution ще отнеме между пет и седем часа.

Модификацията от Second Face Software беше топло приета от публиката в Steam. Към момента на написване на тази новина Portal: Revolution има повече от 1,5 хиляди отзива (94% рейтинг).

Геймърите оценяват трудните пъзели, препратките към изходния материал, разнообразието от локации и увлекателната история. Странното поведение на камерата в определени ситуации, заедно с редките технически грешки, бяха основните причини за недоволство.