Руският разработчик Яков Бутузов ("Къщата на русалките", Loretta) с подкрепата на испанския издател Abylight Studios официално представи следващия си проект - хорър-стратегията с елементи на оцеляване Anoxia Station.

Събитията в играта ще се развиват в една алтернативна 1988 г. Изригване на супервулкан е опустошило повърхността на Земята, затова човечеството разчита на теранавти - миньори, изпратени в дълбините на планетата, за да добиват петрол.

По време на експедицията група теранавти се натъкват на голямо петролно находище, което може да бъде спасението на човечеството, и намират изоставена минна станция, която играчите ще трябва да управляват.

За да достигнете до находището, ще трябва да добивате ресурси при екстремни условия (налягане, висока температура, радиация, "невъобразими опасности") за оцеляването на теранавтите и останалите хора на повърхността.

Съставът на екипа може да включва представители на различни държави и всеки от тях има свои собствени цели. Играчите ще трябва да назначат ръководител на минната станция и да избягват нараняването или смъртта на членовете на екипажа - загубата на специалист може да струва скъпо.

Играта обещава трудни решения на всеки ход, случайно генерирани карти, угасващата красота на подземния свят, ужасяващ звуков пейзаж и поддръжка на руски език (заедно с английски и испански).

Anoxia Station се създава от Бутузов в сътрудничество с художничката Дария Водяная. Играта вече има страница в Steam и предварителна дата на излизане - проектът трябва да види бял свят през 2025 година.