Microids и Eden Games (V-Rally, Test Drive Unlimited) с подкрепата на IMPS разкриха точната дата на пускане на аркадната състезателна игра Smurfs Kart, подобна на Mario Kart.

Заглавието беше официално представено през юни миналата година чрез съобщение за пресата и няколко скрийншота. Очакваше се премиерата на проекта да се състои през следващата зима.

Сега обаче става ясно, че Smurfs Kart ще бъде пусната в продажба още на 15 ноември ексклузивно за Nintendo Switch. Този път съобщението беше придружено от минута и половина трейлър на играта, който споделяме с вас.

Smurfs Kart ще ви покани да участвате в "луда надпревара", за да станете най-добрият състезател по картинг в селото. За да успеете, трябва да стартирате добре, да се пързаляте, да намирате скокове и преки пътища и да използвате бонуси.

В играта има 12 писти и герои от вселената на смърфовете, локален мултиплейър с поддръжка на до четирима души и изпитания за време. Специално турбо издание с два комплекта стикери и лепенка ще се предлага за геймърите в Европа.