Armored Core VI: Fires of Rubicon от FromSoftware беше пусната още през август и всеки, който е искал, вече е изиграл сюжетната кампания, но скоро проектът ще има ново забавление за феновете на състезателния мултиплейър.

Както съобщи издателят Bandai Namco, още на 19 декември за Armored Core VI: Fires of Rubicon ще бъде пуснат ъпдейт 1.05, който ще донесе PvP-многобойния рейтинг на мачовете. Той ще се появи в Armored Core VI: Fires of Rubicon заедно с класациите, новите PvP карти и части за роботи, както и персонализираната табелка с име.

Геймплей трейлър, който съвпадна с обявяването, показа горепосочените нововъведения. Геймърите останаха доволни от съдържанието на пача, но нямат търпение да видят в играта кооперативен мултиплейър, а не само състезателен.

Armored Core VI: Fires of Rubicon беше пусната на 25 август за компютри (в Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Играта получи най-високите оценки в историята на поредицата и заслужи титлата "Най-добра екшън игра" на The Game Awards 2023.