Презентацията на Apple Wonderlust на 12 септември донесе новини не само за предстоящите продукти на компанията, но и за разширяването на списъка с целеви платформи за няколко големи конзолни игри. Както стана известно, в обозримо бъдеще смартфоните iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще приемат шутъра Resident Evil Village, римейка на Resident Evil 4, екшъна Death Stranding, както и все още неиздадената екшън игра Assassin's Creed Mirage.

Resident Evil Village, Resident Evil 4 и Death Stranding ще бъдат пуснати за iPhone 15 Pro до края на 2023 г., докато Assassin's Creed Mirage ще трябва да почака до началото на 2024 г. От Apple не посочват по-точни дати. Изброените игри ще бъдат пуснати на iPhone 15 Pro в оригиналния им вид, а не специално адаптирани за мобилни устройства с намалени графични или геймплейни възможности. Характеристиките на iPhone 15 Pro и по-специално едночиповата платформа Apple A17 Pro ще позволят стартирането на тези игри директно на устройството, а не чрез, например, облачна услуга.

Твърди се, че се поддържа мащабиране на MetalFX. "Невероятно е, че тези игри се изпълняват на устройство, което се побира в джоба ви... Това е първият път, когато конзолната версия на Assassin's Creed ще бъде налична в естествен вид на смартфон", заяви Apple по време на презентацията. В кое издание Death Stranding ще се появи на iPhone 15 Pro - стандартно или режисьорско - не се уточнява. По-рано беше съобщено, че Death Stranding Director's Cut ще бъде пуснат и за macOS през 2023 година.