Директорът на Ubisoft Quebec Симон Лемай-Комтоа сподели нови подробности за горещо очакваната ролева игра Assassin's Creed Shadows в интервю за GamesRadar и Video Games Chronicle. Събитията в заглавието ще се развиват в отворения свят на феодална Япония от 1579 година. Както вече писахме, основните герои и стилове в играта са два в зависимост от героя, с когото играете. Пъргавият и незабележим шиноби Наое, както и легендарният тъмнокож самурай Ясуке.

Според Комтоа почти цялата Assassin's Creed Shadows може да се играе като един от двамата герои. В по-голямата си част разработчиците няма да налагат преминаване към единия или другия персонаж.

"С изключение на сюжетните мисии, които са целенасочено разработени за единия или другия протагонист, не поставяме условия за това, като кого трябва да се играе във всеки един момент. Това е решение на играча", заявява директорът. Отвореният свят на Assassin's Creed Shadows е по-малък, отколкото във Valhalla и сравним по размер с Египет от Origins. В новата игра няма да има големи по обем водни пространства, както беше в Odyssey.

Комтоа подчертава, че размерът на картата е продиктуван от историята на Assassin's Creed Shadows. В по-голямата си част историята е съсредоточена в централна Япония, така че екипът не е имал нужда да пресъздава целия архипелаг.

Assassin's Creed Shadows ще бъде пусната на 15 ноември за компютри (в Ubisoft Connect и EGS), Mac (в App Store), PS5, Xbox Series X и S, а до края на 2024 г. ще бъде налична и за iPad. На изложението Ubisoft Forward през юни бяха показани 13 минути геймплей от играта.