Разработчиците от Larian Studios обявиха разширяването на платформената география на мащабния седми пач за фентъзи ролевата игра Baldur's Gate 3, както и пускането на нов пач за проекта.

Припомняме, че масивният ъпдейт дебютира за PC на 5 септември и донесе със себе си, наред с други неща, официална поддръжка на модове, разширяване на "злите" завършеци и почти хиляда други промени.

Според Larian от премиерата на пача досега потребителите са изтеглили повече от хиляда собствени модификации и са изтеглили над 15 милиона чужди такива. Те решиха да отбележат това събитие с анимационен късометражен филм Modding Mayhem за хаоса на модовете.

Що се отнася до географското разширение на седмия пач, актуализацията достигна Mac, PS5, Xbox Series X и S на 1 октомври. Засега на тези платформи са налични само 69 мода от разнообразието на PC, но списъкът ще се разширява. Седмият ъпдейт за конзолите и Mac дойде с два пача: #26 (наличен за PC от 19 септември) и новият за всички платформи #27 (вижте списъка с промени), който включва поправки на мениджъра на модове и други подобрения.

В най-новото обръщение към играчите Larian Studios отново напомни, че седмият основен пач няма да е последният за Baldur's Gate 3. В бъдеще играта все още я очакват кросплей и фоторежим.

Baldur's Gate 3 беше пусната от Early Access на 3 август 2023 г. за PC (Steam, GOG), а впоследствие си проправи път до Mac, PS5, Xbox Series X и S. Проектът е спечелил над 200 награди за игра на годината, включително от наградите "Хюго".