Една от най-популярните Battle Royale заглавия на Epic Games в лицето на Fortnite отдавна е известно с различни колаборации, с които геймърите могат да се сблъскат по време на игра. За няколко години заглавието стана почти синоним на привличане на изобилие от други франчайзи. Последната и доста изненадваща колаборация обаче е с луксозната модна къща Balenciaga.

Играта започна своя осми сезон миналата седмица. Той идва с преработен интерфейс за куестове и специален Battle Pass, който включва интересна комбинация от герои. Именно чрез него геймърите ще могат да облекат своите аватари според последните модни тенденции на Balenciaga.

Играчите ще имат достъп до различни дрехи, козметика и аксесоари на модния бранд. Известните персонажи като Ramirez, Doggo, Banshee и Game Knight са облечени в най-новата колекция на луксозната модна марка, носеща им шикозен външен вид. Заедно с връхните дрехи, в играта се предлагат раници Balenciaga Back Bling, както и други характерни за марката шалове, кърпи и шапки. Играчите могат също така да поставят на китките на героите си Speed Sneaker Pickaxe, Parasail Purse Glider, Signature Look Wrap и The Look Emote, които са известни бижута на модната къща.

Всеки един от геймърите, който "изтупа" своя герой, ще може да го демонстрира и в специален Strange Times Featured Hub, където основният акцент е именно върху външния вид на моделите.

Колаборацията обаче не засяга само играта. В магазините на Balenciaga вече се предлагат дрехи от Fortnite. Геймърите могат да купят продуктите, които използват в играта, въпреки че цените им са доста високи. Шапка Fortnite струва 395 щ. долара, тениските са 495 щ. долара, а якетата струват около 1290 щ. долара.

Fortnite обаче е безплатна за игра на компютър, PS4, PS5, Switch, Xbox One. и Xbox Series X/S.