След спираща дъха демонстрация на умения, стратегия и решителност, Илия "Lmzs" Ръжгев взе шампионската титла на глобалния турнир Red Bull Solo Q. Въпреки всички препятствия по пътя си, Илия не само стана първият българин, класирал се до финалната фаза на турнира, но и взе титлата световен шампион!

Илия триумфира на националните квалификации, спечелвайки си място редом с другите национални шампиони на световните финали. В продължение на два напрегнати дни той демонстрира своите умения и напусна груповата фаза без нито една загубена серия, след като победи шампионите на Гърция, САЩ и Белгия.

Въпреки неуспех в първия кръг срещу аржентинския шампион през втория ден от турнира, Илия запази самообладание и се върна обратно в надпреварата. Той се изправи в реванш срещу шампиона на САЩ, както и в битки срещу бразилския и унгарския шампион, за да си осигури място на дългоочаквания финал. Там се изправи срещу Гонзало "Addow" Мюлер - аржентинецът, който го беше победил в първи кръг. Този път Илия излезе като решителния победител с 3:0, с което завоюва и титлата.

Забележителният успех на Илия "Lmzs" Ръжгев го вкара в историята на професионалния български esport като първия роден състезател завоювал тази престижна световна титла. Поздравления Lmzs! Вярваме, че този успех ще вдъхнови бъдещите български състезатели да се стремят към най-високите нива на световната esport сцена.

Red Bull Solo Q е глобален 1vs1 League of Legends шампионат, който демонстрира индивидуалните умения и талант на играчи от цял свят. Играчите се борят в напрегнати директни мачове, целящи да претендират за титлата световен шампион. В България, турнирът се провежда ежегодно от Red Bull България и TDB Play.