Въпреки че все още не е представена в официалната си версия, играта New World вече чупи рекорди. Заглавието на Amazon показва големия интерес към MMO игрите, твърдят специалисти. Според официалните данни на Steam, тя вече има 190 811 регистрирани потребители, като повече от 160 000 от тях са активно играещи.

Тези цифри пращат New World в челото на класацията по най-играни заглавия за всички времена. В момента тя е на четвърто място и изпреварва продукции като Grand Theft Auto 5 и Apex Legends. Преди още да бъде представена във финалната си версия, New World записва отлични показатели и в Twitch. Там заглавието е второто най-популярно за гледане с повече от 300 000 зрители.

В момента затвореният бета тест се провежда между играчите, които са поръчали предварително играта. Очаква се след официалния старт на New World на 31 август геймърите в MMO заглавието да се увеличат значително.

Според специалисти това ще е най-популярната игра за годината. На голям интерес се радва и конкурентът ѝ Sword of Legends Online, който има над 200 хиляди продажби в седмицата на своя старт. В момента обаче той се играе активно от не повече от 18 хиляди играча едновременно.