Издателят Bethesda Softworks е подготвил приятна изненада за феновете на Fallout преди пускането на горещо очаквания сериал в Amazon, базиран на култовите постапокалиптични ролеви игри.

Става дума за нова компилация на игрите от поредицата за компютри. Тя се нарича Fallout S.P.E.C.I.A.L. Anthology и включва всичките седем основни издания от франчайза:

  • Fallout;
  • Fallout 2;
  • Fallout Tactics;
  • Fallout 3 Complete Edition;
  • Fallout: New Vegas Complete Edition;
  • Fallout 4 пълно издание;
  • Fallout 76.

Това, което прави новата антология специална, е дизайнът - кодовете за активиране на изброените игри са представени върху карти, изобразяващи атрибути от ролевата система S.P.E.C.I.A.L., като всички те са опаковани в миниатюрна ядрена бомба.

За включване на истинско оръжие за масово унищожение във Fallout S.P.E.C.I.A.L. Anthology не може да става и дума: Bethesda е подготвила само кутия под формата на бомба (компанията се шегува, че е обезвредена), способна да възпроизведе звука от експлозията.

Fallout S.P.E.C.I.A.L. Anthology ще бъде пусната в продажба на 11 април тази година на цена от 60 щ. долара. Предварителните поръчки за компилацията са отворени в официалния магазин на Bethesda, но доставката е възможна само в САЩ и Канада за сега.

Що се отнася до поредицата Fallout, тя ще стартира на 12 април в услугата Prime Video. Събитията ще се развиват през 2296 г., а главните герои ще бъдат родената в Светилището 33 Луси, новодошлият от Братството на стоманата Максимус и ловецът на глави Гул.

Първият пълен трейлър на поредицата Fallout беше пуснат през декември и зарадва феновете - видеото вече е гледано повече от 17 милиона пъти. Съобщава се, че историята в сериала ще се превърне в официален канон на франчайза.