Bethesda не бърза да сподели подробности за добавката Shattered Space за Starfield. При липсата на новини феновете изказаха предположение, че DLC-то ще покрие един от най-интригуващите елементи на основната игра и изглежда, че са били прави.

Става въпрос за Дома на Ва'руун - теократична фракция и религиозен култ, който почита Великата змия. Щабът на организацията не беше показан в играта, но според феновете това може да стане в Shattered Space. Той крие местоположението си дори от собствените си агенти. Базата на организацията се намира в столицата Дазра на планетата Va'ruun'kai, но нейната звездна система е неизвестна. 

Каква беше изненадата на феновете, когато при думите за Shattered Space във видеото за майската актуализация Starfield проблесна (в 4:49) кадър с потенциалната родна планета на House Va'ruun'kai.

На монитора на разработчика във видеото проблясваше непозната лилава планета, а списъкът с материали на екрана (трябва да се вгледате внимателно) показваше, че те принадлежат на Дом Va'ruun. По-рано беше съобщено, че Shattered Space ще бъде първото допълнение към Starfield. Bethesda нарича добавката масивна и обещава ново сюжетно съдържание, локации, оборудване и др.

Пускането на Shattered Space е планирано за есента (септември, ако вярваме на редакцията на The Verge). Очаква се точната дата на излизане на разширението да бъде обявена на 9 юни по време на презентацията Xbox Games Showcase 2024.