В игрите от поредицата Dragon Age паяците винаги са играли важна роля, предлагайки на играчите предизвикателни и понякога ужасяващи врагове. В предстоящата Dragon Age: The Veilguard обаче BioWare е решила да направи нещо различно. В играта няма да има паяци, което автоматично премахва нуждата от режим за арахнофоби.

 

 

 

Тази новина дойде след публикация от студиото, която разкрива различни опции и специални функции за предстоящото заглавие. Потребителите забелязаха, че сред изброените функции не фигурира опцията за играчите, страдащи от арахнофобия, която е присъствала в други игри. В игри като World of Warcraft паяците са заменени с други същества, а в Lethal Company те са представени с хумористични надписи. В Dragon Age: The Veilguard това няма да се наложи.

 

 

 

Причината? В играта просто няма паяци. Според коментар на мениджъра на общността на BioWare в Reddit, blackhairvioleteyes, студиото е взело решението да премахне тези същества напълно от играта. Това е значителна промяна за серията и първото заглавие от поредицата, в което няма да се срещат паяци.

 

 

 

Потребителите на Reddit реагираха различно на новината - някои са доволни от промяната, докато други смятат, че играта може да е загубила част от своята традиционна атмосфера. Dragon Age: The Veilguard обещава да предложи нови предизвикателства и вълнуващи приключения въпреки липсата на страховити паяци.

 

 

 

Играта ще бъде пусната на 31 октомври за PC, PS5, Xbox Series X и S. Със статута на златна версия, потвърден от BioWare, феновете могат да очакват навременен старт без допълнителни отлагания.