Разработчиците от полското студио Bloober Team публикуваха нов трейлър на психологическия хорър Layers of Fear (първоначално наречен Layers of Fears), който е разширен римейк на предишните части от поредицата. Във видеото те разказват за технологичните характеристики на играта.

Layers of Fear ще бъде една от първите издадени игри на енджина Unreal Engine 5. Във видеото са демонстрирани технологичните аспекти, по които новата част превъзхожда своите предшественици: динамично глобално осветление и отражения, създадени с помощта на системата Lumen, хардуерно трасиране на лъчи, което увеличава точността и качеството на отраженията, и увеличаване на динамичните ефекти на сцената, базирани на частиците Niagara.

Според авторите всички тези нововъведения са помогнали за създаването на "напрегната атмосфера, разказване на история чрез околната среда и постигане на ново ниво на реализъм с правдоподобни сенки и отражения, които засилват усещането за ужас. Разработчиците изтъкнаха и други предимства на Unreal Engine 5 - ефективната оптимизация и безпроблемния работен процес. На всички платформи обещаха плавна скорост на кадрите, поддръжка на 4K резолюция (с изключение на Xbox Series S) и HDR. Освен това е обявена поддръжка на технологиите за мащабиране на изображения NVIDIA DLSS и Intel XeSS.

Обявена през юни 2022 г., играта Layers of Fear (първият тийзър беше показан през септември 2021 г.) съчетава интересен геймплей с добавката Inheritance, Layers of Fear 2 и нови глави от историята, свързвайки всички части на поредицата, а също така съдържа актуализирани геймплейни механики. Компилацията ще включва не само истории за познатите герои като Художникът, Дъщерята на художника и Актьорът, но и Жената на художника и Писателят (допълнителни глави Последната бележка и Фарът).

Първоначално изданието се очакваше в началото на годината, но беше отложено за юни. Layers of Fear ще бъде пусната за компютри в Steam и Epic Games Store, PlayStation 5, Xbox Series X и S. В същото време Bloober Team продължава работата си по римейка на Silent Hill 2 за компютри и PlayStation 5, който също използва Unreal Engine 5. Датата на излизането му остава неизвестна.