Все по-вероятно е да видим нова игра от света на Silent Hill през тази или следващата година. След много спекулации по въпроса, тази седмица студиото Bloober Team обяви, че е сключило стратегическо споразумение за партньорство с Konami Digital Entertainment. Запознати твърдят, че партньорството ще касае именно създаването на тази игра.

Полското студио е специалист в хорър жанра със заглавия, като The Medium, Blair Witch, Observer и Layers of Fear. Още повече, че в началото на тази година Bloober издадоха информацията, че вече са започнали работа по хорър заглавие за голям издател.

Феновете на поредицата обаче са със смесени чувства, тъй като мнозина не вярват, че поляците ще успеят да направят толкова добра игра. Не малко хора обаче са и на противното мнение. Medium, зад която стоят именно разработчиците в Bloober e с качества, достойни за поредицата Silent Hill. Според анализаторите, както и множеството геймъри, тя предоставя чудесна графика, арт дизайн и атмосфера. И ако това бъде продължено в следваща игра, заедно с Konami, то несъмнено ще се роди хит.