Една доста странна новина развълнува геймърите, почитатели на Call of Duty. Следващата версия на играта, наречена Vanguard, няма да заема толкова дисково пространство на конзолата, колкото предишните издания от поредицата.

Размерът остава много голям и все пак може да се наложи да изтриете някои други заглавия, за да освободите място за заглавието, посветено на Втората световна война. "Добра новина за твърдите дискове навсякъде по света", пише шеговито в блога на Call of Duty.

"Поради новата технология за стрийминг на текстури при поискване, размерът на инсталиране на Vanguard при стартирането ще бъде значително под този на предишните версии на Call of Duty - с до 30% - 50% по-малко спрямо предишните версии".

Появи се официална информация за това колко GB ще заема заглавието на различните конзоли:

  • Xbox One: 56,6 GB
  • Xbox Series X/S: 61GB
  • PS4: 93,12 GB (54,65 GB изтегляне)
  • PS5: 89.84GB (64.13GB изтегляне)

Тези стойности представляват чувствителен спад в сравнение с миналогодишната част от Call of Duty - Black Ops Cold War. Заглавието изискваше 200 GB необходимо пространство на PS5 и 250 GB на персонален компютър.

Същевременно Modern Warfare от 2019 г. стартира със 175GB и става дори още по-голяма с различни актуализации, докато Warzone добави допълнителни 15GB - 22GB или 80GB - 100GB. Наложи се Activision да обяви голяма актуализация през март, за да намали мястото, което заемат Modern Warfare и Warzone, а разработчиците на Call of Duty отдавна са наясно, че размерите на файловете са проблем за много играчи.

Activision все още не е публикувала подробности за размера на компютърната инсталация за Vanguard, но предварителните поръчки на заглавието започват на 2 ноември. Този период за PS4 и PS5 версиите на играта започва от днес в Северна и Южна Америка и на 29 октомври в други страни. Всеки, който е поръчал играта дигитално, може да я зареди предварително, така че да е готова за стартиране на 5 ноември.