Порталът Twisted Voxel посочва, че по време на неотдавнашен разговор с инвеститори ръководството на CD Projekt е споменало плановете си за разработване на игра с кодово име Orion - продължение на ролевия трилър Cyberpunk 2077.

Orion беше потвърден в началото на октомври. Като основен разработчик е посочено новото студио CD Projekt RED в Бостън, което ще започне да създава съдържание след излизането на добавката Phantom Liberty към Cyberpunk 2077 през 2023 година. Според главния изпълнителен директор на CD Projekt Адам Кичински е твърде рано да се говори за директна продукция на Orion; проектът все още не е дори на етап препродукция.

На въпрос на инвеститор за сроковете на разработката Кичински отговаря, че предпроизводствената фаза на Orion ще започне през 2023 г., след излизането на Phantom Liberty. Той ще бъде предшестван от етап на концепция. На този етап екипът на Orion ще работи върху основните концепции и ще полага основите на бъдещата игра. Предпроизводството ще започне едва след приключване на всички подготвителни дейности.

В презентацията на CD Projekt не са разсекретени допълнителни подробности за Orion, но по-рано беше съобщено, че проектът е предназначен да "разкрие потенциала на вселената" Cyberpunk 2077.

Базираното в Бостън студио CD Projekt RED и екипът на Orion ще включват ключови разработчици от оригиналния Cyberpunk 2077, включително директора на куеста Павел Саско. След излизането на Phantom Liberty те ще бъдат преместени в САЩ.