Издателят Paradox Interactive и разработчиците от финландското студио Colossal Order обявиха тази седмица Cities: Skylines II, градска стратегическа игра. Авторите възнамеряват да превърнат новия проект в "най-реалистичната симулация на град, създавана някога. Конкретните детайли за нея все още не са известни, но информация може да се извлече от описанието на постиженията.

Базовата версия на Cities: Skylines II ще поддържа 150 фрагмента от градски карти, което е голяма стъпка напред в сравнение с 81-те фрагмента от първата игра. Играчите в продължението ще трябва да се справят с различни епидемии, градушка, нашествие на плъхове, горски пожари и дори торнадо.

Предстоящата стратегия ще насърчава изграждането на град, който използва само възобновяеми енергийни източници. Тя също така ще задоволи любопитството на играча, който избере да проследи жизнения път на отделен жител от детството до старостта. Пълният списък с постиженията може да бъде намерен в True Achievements.

Cities: Skylines II се очаква да излезе тази година на компютри в Steam, PS5, Xbox Series X и S, както и в библиотеката на Game Pass.