Порталът Wccftech забеляза, че аналитичният уебсайт CS:GO Case Tracker е изчислил колко сесии са били отворени от играчите на мрежовия шутър CS:GO през март - месеца, в който беше обявен Counter-Strike 2.

Припомняме, че комплектите със случайни предмети идват в CS:GO например в края на мача, но за да получите достъп до съдържанието им, трябва да платите на Valve за ключ - той струва 2,5 щ. долара. Преди анонса на Counter-Strike 2 рекордьорът по брой отворени кутии в CS:GO за един месец беше февруари 2023 г. (когато слуховете за нова версия на играта за първи път започнаха да набират скорост) с 27,7 милиона.

Според CS:GO Case Tracker играчите на CS:GO са отворили близо 39,5 милиона пакета през март, като са похарчили общо около 98,7 милиона щ. долара. Особено големият скок е настъпил на 22 март, в деня на обявяването на Counter-Strike 2. С пускането ѝ Valve няма да се откаже от пакетите. Нещо повече, студиото вече потвърди, че всички предмети ще преминат с тях към новата версия на играта.

Репортерите на Wccftech смятат, че мартенското увеличение на броя на отворените пакети за един месец е следствие от предстоящата голяма промяна - геймърите се запасяват със стоки в очакване на предстоящото сътресение в икономиката на играта. Counter-Strike 2 ще бъде пусната на пазара през лятото на 2023 година. В момента шутърът е в ограничено тестване, до което може да се стигне само с покана от Valve.