След дълго отлагане, тази седмица най-сетне се появи играта Deathloop. С нея дебютира и премиерното и видео, което я представя пред геймърите, за които тя все още е твърде нова. Играта на студиото Arkane Lyon, което стои зад заглавия като Dishonored, носи всички отличителни белези на други негови продукции.

Отново на разположение има огромен набор от оръжия, които могат да се комбинират. В Deathloop са налични и редица специални сили за героите. И всичко това в комбинация с много оригинална история, не малко хумор и запомнящи се герои.

Както подсказва и заглавието, в Deathloop главният герой Колт Ван попада в примка на времето. Един и същи 24-часов период се повтаря безкрайно, а задачата му е да го прекъсне, елиминирайки банда с престъпници.

Deathloop вече е достъпна за Windows и PlayStation 5. Конзолата на Sony ще е единствената, в която ще се появи играта за сега. За нея вече бяха публикувани и много ревюта от най-големите геймърски издания и всички са положителни. Оценява се най-вече това, че играта е завършена и прецизно изпипана. Според критиката, тя продължава пълноженно много от идеите в Dishonored, но същевременно е достатъчно оригинална и с редица нови елементи.