Една от най-очакваните игри през тази година отново бе отложена. Това стана, след като Arkane Studios публикува официално заявление, че неговото заглавие Deathloop ще се появи на 14 септември, вместо както бе предвидено на 21 май.

Неприятната новина съобщиха лично гейм директорът на Deathloop Динга Бакаба и художественият директор на играта Себастиен Митон. Сред официалните причини за отлагането, изтъкнати от тях, са желанието за създаване на по-качествено съдържание и безопасността на всички в Arkane. Специалисти веднага разтълкуваха последното като отлагане заради ограничителните мерки, наложени в много държави, заради пандемията. Проблем е и работата от дистанцията, която очевидно е попречила на процесите в компанията.

Отлагането не е прецедент. Запознати с разработката на игри припомнят, че тази година с подобни забавяния могат да се "похвалят" по-голямата част от интересните заглавия, които бяха планирани.

Доста по-късно от предвиденото ще видим игри като Riders Republic, New World и Gran Turismo 7. С месеци бе отложен следващия Need for Speed, преработената версия на Prince of Persia от Ubisoft. Бавят се още Kerbal Space Program 2, Vampire the Masquerade: Bloodlines 2, Outriders, Hogwarts Legacy, Gotham Knights, Back 4 Blood и Star Wars: The Skywalker Saga.