Blizzard обяви, че тази година ще пусне ремастерирана версия на популярната ролева игра Diablo 2, която излезе през 2000 година. Новото издание се казва Diablo 2: Resurrected и ще включва подобрени версии на оригиналната игра и нейното разширение Lord of Destruction, които ще предложат 3D графика с висока резолюция и Dolby 7.1 обкръжаващ звук, предава Mobile Bulgaria.

Играта ще излезе по-късно тази година и ще е налична за PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 и Nintendo Switch и вече може да се поръча предварително за 40 евро. Ще бъде включена и поддръжка за синхронизиране на игровия прогрес между различните издания, но не и възможност за междуплатформена игра. Очакваме и кооперативен режим с до 8 играчи, а компютърната версия ще поддържа и контролери.

Blizzard обещава скоро да пусне алфа версия на играта, за която можете да се запишете през сайта Diablo2.com. Що се отнася до новата графика в Diablo 2: Resurrected тя ще включва 3D изображения, динамично осветление, променени анимации и ефекти при изпълнение на магии, а резолюцията до 4K обещава още по-ефектна презентация. Пълната промяна ще засегне и всички 27 минути анимации, които са добавени на различни мeста в играта.

Ако изпитвате носталгия по първото издание по всяко време можете да преминете към оригиналната графика с натискането на бутон. И докато Diablo II: Resurrected изглежда като напълно нова игра тя включва непокътнати геймплея и системите от Diablo II, но добавя и желани от потребителите подобрения като споделен сандък за съхраняване на предмети.